Sårt og ikke bli godtatt

En ting jeg syntes er veldig sårt å tenke på er at mange ikke blir godtatt på grunn av deres livstilsendring. Det at jeg velger å begynne på lavkarbo er en ting jeg har valgt fordi at jeg vet det funker for meg og fordi jeg lenge har slitt med vekt og det er et stort problem for meg. Det sliter på meg og mitt humør og det går utover de rundt meg, desverre. 
Det går gjerne utover de som faktisk støtter meg, er der for meg og godtar meg for den jeg er. Jeg kjenner jeg blir så utrolig lei meg og irritert. Mange ganger får jeg lyst til å bare skrike til vedkommende og be dem om å dra dit pepperen gror. 
Jeg vet at dette ikke er riktig og at jeg egentlig bør få ut frustrasjonen en annen plass. Ofte skulle jeg ønske jeg hadde en boksesekk med bilde av en ting jeg syntes er skikkelig stygt, slik at jeg bare kunne bokse og bokse og bokse helt til jeg hadde fått ut den frustasjonen jeg ville og blitt ferdig med det der og da. 

Det å bli spurt hvorfor man ikke spiser ris, pasta, potet og andre ting med mye karbohydrater i gjør meg ingenting, da vil jeg bare forklare hvorfor og at det er noe jeg har bestemt meg for. Det jeg ikke syns er ok, er å bli sett stygt på når jeg forklarer hvorfor jeg ikke burde spise ting med mye karbo i. Det er også veldig sårende. 

Hvorfor kan jeg ikke bli godtatt for den jeg er? Jeg er bare et menneske som alle andre på jorden her, jeg har mine grenser og jeg vil samtidig bli godtatt for den jeg er. 
I dagens samfunn er det blitt slik at jentene skal ha smal midje, tynne lår og legger, store pupper og rompe og et pluss i margen med langt hår og pent ansikt. Jeg er så utrolig lei av den "fasiten" på hvordan være et menneske. Det er så forferdelig stygt at det er blitt slik den dag i dag, jeg kjenner jeg blir kvalm!

Det er bestandig noen som skal rette på noe. Ikke rart folk er missfornøyde med seg selv og mister selvtilliten sin. Jeg har mine dager hvor jeg har ok selvtillitt, føler meg fin på håret og kroppen min er ok - til tross for at jeg er overvektig. Det føles godt å ha de dagene, men så er det en eller annen person som skal komme å ødelegge gleden og da blir dagen som bånn i bøtta. 

Jeg vil at mennesker skal bli godtatt uansett hvordan de er og ser ut. Uansett om rompa er litt stor, om puppene er for småe, om musklene er for småe eller om man har en liten hemning. Du er perfekt akkurat som du er! Husk på det. 


- jjhope -

4 kommentarer

tankenemine67

20.01.2016 kl.11:52

Dette er egentlig en eldgammel filosofisk debatt. Konfucius og Lao Tse diskuterte dette for 2500 år siden i Kina.

Konfucius definerte noe som rett og riktig og vakkert. Lao Tse sa at man skal ikke kalle noe for vakkert. For da kaller man automatisk noe annet for stygt. For den kloke er allting vakkert.

Konfucius`holdninger førte blant annet til den grusomme fotsnøringen av kvinneføtter vi så i Kina. Så denne "fasiten" er en styggedom. Bra innlegg!

Eline

20.01.2016 kl.15:58

Så bra skrevvi! Viktig å godta kvarandre for den man er. Vi kan ikke alle være likens. Jeg støtter deg fullt ut, uansett <3

jjhope

21.01.2016 kl.09:22

Eline: Tusen tusen takk snuppa :-) <3

jjhope

21.01.2016 kl.09:23

tankenemine67: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits